Marja Kauppinen johtaa työkseen Päiväkoti Peltosirkkua Kontiolahden Lehmossa. Yksikkö on melkoisen suuri, sillä lapsia on 115 ja henkilökuntaakin töissä 20.

Marja Kauppinen, 54, on elänyt päiväkotiarkea Kontiolahdella yli 30 vuoden ajan. Lähes yhtä kauan jatkuneen kuntapoliittisen uransa hän ajatteli jättää taakseen nelisen vuotta sitten, mutta veri vetikin takaisin valtuustoon kevään kuntavaaleissa.

Marja Kauppinen, kuka olet?

– Olen peruskontiolahtelainen, täällä syntynyt ja kouluni käynyt. Vain yliopiston olen käynyt Joensuussa ja valmistunut sieltä lastentarhanopettajaksi vuonna 1985. Kontiolahdella olen toiminut lastentarhanopettajana, sitten esimiestehtävissä ja viimeiset vuodet Päiväkoti Peltosirkun hallinnollisena johtajana.

– Kontiolahden kunnanvaltuutettuna olen ollut viime kautta lukuun ottamatta vuodesta 1993. Myös maakunnan ja valtakunnan tason politiikassa olen ollut mukana, ne antavat tekemiseen hyvää perspektiiviä. Halu vaikuttaa soten ja varhaiskasvatuksen asioihin on edelleen voimakas.

Mitä sinulle kuuluu juuri nyt?

– Minulle kuuluu hyvää. Minulla on tyttö ensimmäisestä avioliitosta ja kolme lastenlasta, jotka asuvat lähelläni ja ovat minulle rikkaus. Olen uudessa avioliitossa, ja tyytyväinen myös työhöni ja politiikkaan. Monen mutkan ja kokemuksen kautta olen tullut tähän pisteeseen.

KONTIOLAHTI / Arto Miettinen

Lue lisää lehden nrosta 33/2017.