SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vieraili Leppävirralla ja Kuopiossa (kuvassa) viime lauantaina.

Kun johdetaan gallupeja, kaikki haastavat meitä ja asioita ikävä kyllä myös vääristellään, totesi SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne Savo-Karjalan vierailullaan Leppävirralla ja Kuopiossa.

Vaikka SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne onkin ollut viime vuosina suhteellisen tuttu vieras myös Savo-Karjalan tapahtumissa, niin Savo-Karjalan demareiden viime viikonvaihteen piirikokoukseen Leppävirralla liittyi erilaista odotuksen värinää.

Olihan Rinne kuitenkin ollut sivussa vaalityöstä ja julkisuudesta useita kuukausia sairastuttuaan vakavasti lomamatkallaan Espanjassa. Ja olihan hän – ainakin mikäli mielipidemittauksia on uskominen – Suomen todennäköinen seuraava pääministeri.

Leppävirran kunnantalolla parveili lauantaiaamuna siksi muutakin kuin piirikokousväkeä. Pian saapui paikalle myös puheenjohtaja Rinne esikuntineen, tapasi paikalle saapunutta kansaa sekä piti tämän jälkeen piirikokousväelle katsauksen poliittisesta tilanteesta. Sitten puheenjohtajaa vietiin jo Kuopioon, jossa vaalitupa oli ääriään myöten täynnä.

Vaikka yhtään ääntä ei vaaleihin olekaan vielä annettu, niin luulisi väenpaljouden ja kiinnostuksen ainakin jotain hyvää vaaleihin lupaavan. Toki vahva gallup-kannatus ja puheenjohtajan paluu ovat tuoneet muassaan myös jatkuvan julkisuuden, jossa puheenjohtaja on saanut olla oikaisemassa käsityksiä milloin lihaverosta, milloin taas sähköautoista ja metsien hakkuista.

– Kun johdetaan gallupeja, kaikki haastavat meitä ja asioita ikävä kyllä myös vääristellään. Suosittelisin ihmisiä lukemaan meidän vaaliohjelman, Rinne totesi Helsingin Sanomien vaalikoneesta nousseeseen lihaverokohuun viitaten.

LEPPÄVIRTA, KUOPIO / Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 13/2019