Outokummun valtuustossa tehdään politiikkaa jatkossa äidin ja tyttären voimin, kun samasta perheestä valtuustoon ponnistivat kuntavaaleissa Maija Mietala (vas.) ja Merja Nygren.

Outokumpulaisen kokeneen kuntapoliitikon Merja Nygrénin kotona koettiin kuntavaalituloksen ratketessa iloinen yllätys. Nygrénin itsensä lisäksi Outokummun kaupunginvaltuustoon ponnisti perheen tytär Maija Mietala.

Merja Nygren kertoo, että vaalien alla ilmassa oli hyvä pöhinä. Vaalitilaisuuksiin tuli ihmisiä eri lailla kuin joinakin vuosina, keitto loppui kesken ja meillä oli aktiivinen ja hyvä vaalikampanja.

Vaalien lopputulos on kuitenkin aina arvoitus ja tällä kertaa tulos oli hyvä koko sosiaalidemokraattiselle puolueelle. Valtuustopaikkojen määrä nousi viidestä seitsemään.

– Maija teki hienosti vaalityötä. Minä en vaalityötä tehnyt, koska meille syntyi Eino-vauva juuri vaalien alla ja keskityin vauvan hoitoon. Omat ääneni tulevat todennäköisesti jo aiemmin tehdyn työn pohjalta, Nygrén arvioi.

Nygren keräsi komeat 104 ääntä ja Mietala heti ensiyrittämällä 84 ääntä.

– Olin paikalla eri tapahtumissa ja keskustelin kuntalaisten kanssa. Kampanjoin myös facebookissa jonkun verran, Mietala sanoi.

Teksti ja kuva: Pia Paananen

Lue lisää lehden nrosta 19/2017.