”Pidän ensin pitkän loman ja sitten ryhdyn katsomaan, että mitä sitä isona tekisi”, tuumaa yritystoiminnasta luopuva Pekka Huikuri, jolla on vielä kolme vuotta lakisääteiseen eläkeikään.

Liperiläinen pitkän linjan hoivapalveluyrittäjä Pekka Huikuri on päättänyt luopua yritystoiminnastaan, kunhan vain firmalle löytyy sopiva ostaja.

Pekan Palvelukoti –nimellä Ylämyllyllä pyörivä kehitysvammaisten asumis- ja päivätoimintapalveluja tarjoava yritys on myynnissä Yrityspörssissä. Yrittäjä Pekka Huikurin mukaan ratkaisuun ei liity kuitenkaan mitään dramatiikkaa; pitkä rupeama yksinyrittäjänä tuntui vain tässä elämänvaiheessa riittävältä. Hoitokodissa asuu tällä hetkellä kuusi asukasta sekä yksi tukiasukas, ja se työllistää 3–4 lähihoitajaa.

– Viime vuonna sairastelin aika paljon ja huomasin, ettei homma toimi näin asiakkaiden ja henkilökunnan jatkuvuuden turvaamisen kannalta, Huikuri mietti yritystoiminnasta luopumisen syitä tiistaina toimituksessa vieraillessaan.

Neljättä kautta Liperin valtuustossa istuva ja tällä hetkellä sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajana toimiva Huikuri sanoo ryhtyneensä aikanaan yrittäjäksi sattumien kautta. Hän oli työskennellyt aiemmin muun muassa Honkalammen keskuslaitoksella sekä Liperin toimintakeskus Toimelassa, kun perhehoitoyksikön perhehoitaja sairastui ja Huikuri ehdotti voivansa hoitaa työn yrittäjänä.

– Tavallaan sitä voisi nimittää nykytermein ulkoistamiseksi, mutta en kokenut sitä minään pakkoyrittäjyytenä, koska aivan vapaaehtoisesti siihen ryhdyin. Jatkoin tavallaan samoissa kunnan tiloissa työtäni renkinä, Huikuri kuvaa yritystoimintansa alkua.

LIPERI / Arto Miettinen

Lue lisää lehdestä nro 4/2018